Szarlotka

Obierz jabłka i pokrój w kostkę. Dodaj ksylitol i cynamon, następnie dokładnie wymieszaj. Jabłka uduś w garnku aż będą miękkie i rozpadające się. Wymieszaj wszystkie składniki na ciasto i ugnieć na gładką masę. Oddziel 1/3 i włóż do lodówki. Tortownicę wyłóż papierem i wyłóż pozostałą część ciasta. Piecz 15 min w 180 stopniach. Na zapieczone ciasto wyłóż jabłka, a potem posyp resztą ciasta, które leżało w lodówce. Piecz 30 min. w 180 stopniach. Smacznego!

Składniki:

Ciasto:

  • 150g mąki pszennej
  • 150g mąki orkiszowej
  • 3 jajka
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 10 łyżek oleju
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Nadzienie:

  • 7 jabłek
  • 4 łyżki ksylitolu
  • 3 łyżeczki cynamonu

Zapisz się do grupy newsletterowej

Dzięki temu nie przegapisz żadnej nowości, a także otrzymasz wiele ciekawych artykułów.

logo
Adrianna Wrońska
519 651 203
ul. Łódzka 83A, Skierniewice