Obierz jabłka i pokrój w kostkę. Dodaj ksylitol i cynamon, następnie dokładnie wymieszaj. Jabłka uduś w garnku aż będą miękkie i rozpadające się. Wymieszaj wszystkie składniki na ciasto i ugnieć na gładką masę. Oddziel 1/3 i włóż do lodówki. Tortownicę wyłóż papierem i wyłóż pozostałą część ciasta. Piecz 15 min w 180 stopniach. Na zapieczone ciasto wyłóż jabłka, a potem posyp resztą ciasta, które leżało w lodówce. Piecz 30 min. w 180 stopniach. Smacznego!
Składniki:
Ciasto:
- 150g mąki pszennej
- 150g mąki orkiszowej
- 3 jajka
- 3 łyżki ksylitolu
- 10 łyżek oleju
- łyżeczka proszku do pieczenia
Nadzienie:
- 7 jabłek
- 4 łyżki ksylitolu
- 3 łyżeczki cynamonu