Placuszki Twarogowe

Oddziel żółtka od białek. Ubij białka na piankę w oddzielnej misce. Przez sitko przesiej mąkę orkiszową. Dodaj mąkę do żółtek jaj, twarogu i erytrolu. Ubitą wcześniej piankę dodaj i wymieszaj łyżka. Wlej ciasto na patelnię bez dodatku tłuszczu i uformuj małe placuszki. Placuszki możesz podawać z jogurtem, orzechami czy świeżymi owocami. Smacznego.

Składniki:

  •  140 g sera twarogowego półtłustego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki orkiszowej
  • 1,5 łyżki erytrolu

Zapisz się do grupy newsletterowej

Dzięki temu nie przegapisz żadnej nowości, a także otrzymasz wiele ciekawych artykułów.

logo
Adrianna Wrońska
519 651 203
ul. Łódzka 83A, Skierniewice