kakaowe trufle

Fasolę lub cieciorkę z puszki opłukać na sitku, odsączyć. Suszone owoce namoczyć w gorącej wodzie ok. 10 minut, odcedzić zachowując trochę wody. Orzechy lub migdały rozdrobnić w malakserze. Do misy blendera włożyć wszystkie składniki poza wiórkami kokosowymi. Wszystko razem blendować na gładka masę. Gdyby była bardzo gęsta dodawać stopniowo wodę z suszonych owoców. Z masy formować kuleczki i obtaczać je w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce przez minimum godzinę. I gotowe.

Składniki:

  • 70 g dowolnych orzechów (2 garści)
  • 240 g fasoli lub cieciorki ugotowanej (1 puszka lub 1,5 szkl.)
  • 100 g suszonych owoców (2 garści)
  • 1 łyżka ksylitolu lub miodu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 czubata łyżka kakao
  • wiórki kokosowe

Zapisz się do grupy newsletterowej

Dzięki temu nie przegapisz żadnej nowości, a także otrzymasz wiele ciekawych artykułów.

logo
Adrianna Wrońska
519 651 203
ul. Łódzka 83A, Skierniewice