Jajka Faszerowane z Cukinią

Jajka ugotuj na twardo, następnie obierz i przekrój na połówki. Wyjmij żółtka. Cukinię obierz i pokrój na małe kawałeczki i duś z posiekanym czosnkiem na maśle klarowanym. Odstaw do ostudzenia. Posiekaj drobno koperek. Podduszoną cukinię wymieszaj z żółtkami, koperkiem, mozzarellą i musztardą wymieszaną z 2 łyżkami wody. Przypraw solą i pieprzem. Napełnij jajka przygotowaną masą. Smacznego!

Składniki:

  • 4 jajka,
  • 140 g cukinii,
  • ząbek czosnku,
  • koperek,
  • 20 g mozzarelli,
  • 1 łyżeczka masła klarowanego,
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej,
  • sól, pieprz

Zapisz się do grupy newsletterowej

Dzięki temu nie przegapisz żadnej nowości, a także otrzymasz wiele ciekawych artykułów.

logo
Adrianna Wrońska
519 651 203
ul. Łódzka 83A, Skierniewice