Przygotuj blache i wyłóż folią spożywczą. W rondelku wymieszaj żelatyną z 3 łyżkami wody i odstaw aż napęcznieje. W misce wymieszaj twaróg z jogurtem, masparpone, słodzikiem, sokiem z cytryny i ekstraktem waniliowym. Napęczniałą żelatynę podgrzej (nie zagotuj!) Mieszaj do jej całkowitego rozpuszczenia. Do płynnej żelatyny dodaj masę serową - 3 łyżki i wymieszaj. Żelatynę połącz z masą serową i wymieszaj. Wlej część masy sernikowej na biszkopty, połóź świeże maliny i zalej pozostałą częścią masy. Przykryj folia i wstaw do lodówki. Przygotuj galaretkę wg instrukcji na opakowaniu, dodaj słodzik. Odstaw galaretkę do lodówki do częściowego stężenia. Połóż maliny na masę sernikową i zalej galaretką i ponownie pozostaw w lodówce, najlepiej na noc.
Składniki:
- biszkopty pełnoziarniste na spód
- 250 g sera twarogowego półtłustego
- 400 g jogurtu naturalnego
- 200 g serka mascarpone
- 4 łyżki erytrytolu do masy serowej
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 3 łyżki żelatyny
- sok z 1/2 cytryny
- galaretka przezroczysta bez cukru
- 2 łyżki erytrytolu do galaretki
- świeże owoce - maliny, borówki