fit serniczek na zimno

Przygotuj blache i wyłóż folią spożywczą. W rondelku wymieszaj żelatyną z 3 łyżkami wody i odstaw aż napęcznieje. W misce wymieszaj twaróg z jogurtem, masparpone, słodzikiem, sokiem z cytryny i ekstraktem waniliowym. Napęczniałą żelatynę podgrzej (nie zagotuj!) Mieszaj do jej całkowitego rozpuszczenia. Do płynnej żelatyny dodaj masę serową - 3 łyżki i wymieszaj. Żelatynę połącz z masą serową i wymieszaj. Wlej część masy sernikowej na biszkopty, połóź świeże maliny i zalej pozostałą częścią masy. Przykryj folia i wstaw do lodówki. Przygotuj galaretkę wg instrukcji na opakowaniu, dodaj słodzik. Odstaw galaretkę do lodówki do częściowego stężenia. Połóż maliny na masę sernikową i zalej galaretką i ponownie pozostaw w lodówce, najlepiej na noc.

Składniki:

  • biszkopty pełnoziarniste na spód
  • 250 g sera twarogowego półtłustego
  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 200 g serka mascarpone
  • 4 łyżki erytrytolu do masy serowej
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 3 łyżki żelatyny
  • sok z 1/2 cytryny
  • galaretka przezroczysta bez cukru
  • 2 łyżki erytrytolu do galaretki
  • świeże owoce - maliny, borówki

Zapisz się do grupy newsletterowej

Dzięki temu nie przegapisz żadnej nowości, a także otrzymasz wiele ciekawych artykułów.

logo
Adrianna Wrońska
519 651 203
ul. Łódzka 83A, Skierniewice