Fit pierniczki

Jajka ubić na płynną masę. Dodać do nich olej kokosowy, masło klarowane oraz miód. Mąki przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia i korzenne przyprawy. Połączyć ze sobą składniki płynne i suche. Wyrabiać ciasto RĘCZNIE. Gotową masę wstawić do lodówki na minimum 2 h (najlepiej na całą noc). Chłodne ciasto rozwałkować wykrawać w nim dowolne kształty pierniczków. Piec w nagrzanym piekarniku 20 min w 180 stopniach.

Składniki:

  • 300 g mąki jaglanej
  • 200 g mąki gryczanej
  • 50 g masła klarowanego
  • 1/3 szklanki miodu
  • 20 g oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  •  2 całe jajka
  • cynamon, kardamon, zmielone goździki, wanilia

Zapisz się do grupy newsletterowej

Dzięki temu nie przegapisz żadnej nowości, a także otrzymasz wiele ciekawych artykułów.

logo
Adrianna Wrońska
519 651 203
ul. Łódzka 83A, Skierniewice