Ciacho Kokosowe z Białej Fasoli

Nagrzej piekarnik do 180 st. Odsączyć fasolkę z zalewy, wypłukaj i ponownie odsącz na sitku. Wrzuć do miski razem z olejem, ksylitolem / erytrolem, jogurtem, ekstraktem / olejkiem, wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia. Następnie blenduj na gładką masę. Dodaj jajka i ponownie zblenduj (masa wyjdzie dość rzadka). Przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika. Piecz 60-70 minut do momentu aż ciasto ładnie się zrumieni, a wbity w ciasto patyczek będzie prawie suchy (ciasto jest bardzo wilgotne dlatego prawie  patyczek może wydawać Ci się nie być do końca suchy. Ostudź i spróbuj. Smacznego

Składniki:

  • 2 puszki białej fasoli
  • 6 jajek
  • 140 g wiórków kokosowych
  • 100 g ksylitolu / erytrolu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 jogurtu naturalnego
  • 60 g oleju
  • kilka kropel ekstraktu / olejku migdałowego albo waniliowego

Zapisz się do grupy newsletterowej

Dzięki temu nie przegapisz żadnej nowości, a także otrzymasz wiele ciekawych artykułów.

logo
Adrianna Wrońska
519 651 203
ul. Łódzka 83A, Skierniewice