Nagrzej piekarnik do 180 st. Odsączyć fasolkę z zalewy, wypłukaj i ponownie odsącz na sitku. Wrzuć do miski razem z olejem, ksylitolem / erytrolem, jogurtem, ekstraktem / olejkiem, wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia. Następnie blenduj na gładką masę. Dodaj jajka i ponownie zblenduj (masa wyjdzie dość rzadka). Przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika. Piecz 60-70 minut do momentu aż ciasto ładnie się zrumieni, a wbity w ciasto patyczek będzie prawie suchy (ciasto jest bardzo wilgotne dlatego prawie patyczek może wydawać Ci się nie być do końca suchy. Ostudź i spróbuj. Smacznego
Składniki:
- 2 puszki białej fasoli
- 6 jajek
- 140 g wiórków kokosowych
- 100 g ksylitolu / erytrolu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 jogurtu naturalnego
- 60 g oleju
- kilka kropel ekstraktu / olejku migdałowego albo waniliowego