Ciasto z Fasoli

Na początku fasolę dokładnie płuczemy i przerzucamy ją do dużej miski. Dodajemy do niej jajka, banany, olej, kakao, ksylitol, proszek do pieczenie i dokładnie miksujemy. Gotową masę przelewamy do wyłożonej papierem keksówki i pieczemy około 40-50 minut w 180⁰C. Najlepiej smakuje po kilku godzinach leżakowania w lodówce.

Składniki:

  • 2 puszki czarnej fasoli
  • 2 dojrzałe banany
  • 4 jajka
  • 3 łyżki kakao, prawdziwego
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki oleju rzepakowego

Zapisz się do grupy newsletterowej

Dzięki temu nie przegapisz żadnej nowości, a także otrzymasz wiele ciekawych artykułów.

logo
Adrianna Wrońska
519 651 203
ul. Łódzka 83A, Skierniewice